marți, februarie 2

o zi în care n-am făcut nimic

O zi în care n-ai făcut nimic
E o zi pierdută.
O zi în care n-ai făcut nimic
e ca o plută.
Ca o plută fără apă,
ca ariciul făr-o țeapă,
bicicleta fără roți
și-un bunic fără nepoți.


De ziua lui, domnul Ioan Usca în loc să ne ceară cadouri, ne dă! Să vă povestesc, deci, o zi de-a mea. Se duce mai departe la cine vrea să ne deschidă ușa.

Săracul ceas a sunat la 8, nu știu de ce. Aceeași melodie de aproape un an. La două (maxim) minute după ce a sunat, Mr. Al. se întoarce în camera mea, tocmai ce i se spărsese țeava de apă caldă pe modul și camera sa fusese transformată într-o baie termală. Îmi zice că nu mai stă să doarmă, se duce să învețe. El să fie sănătos, eu mai dorm.

La 11 mă trezesc, îmi încălzesc un bol de lapte pentru musli cu ciocolată și alune. Nu sunt în stare de nimic dacă nu mănânc dimineața. Am fost la centrul de foto-copiere și mi-am încarcat cartușul imprmatei(nu trebuia s-o fac, rezultatul este postarea anterioară).În culmea disperării financiare, aplic pentru o slujbă. Pierd eu vremea citind literatură în franceză în loc de materia pentru examenul de mâine.

Apoi mă apuc de tapetat peretele de lângă pat cu imagini optimiste. Nu știu de ce am făcut asta, criză de personalitate, presupun. Fac un duș cu apă... fiartă și apoi primesc un telefon. Era de la firma la care am aplicat, joi la 3 am interviu. Încerc eu să dau de cineva, dar ăla nu răspunde. Treaba lui, deși aș fi vrut să-mi împărtășească bucuria primului interviu.

Acum iar mă amuz citind (L'Entrave de Colette), mușcându-mi buza de jos, cu genunchii la gură și privirea încruntată. Cartea-mi place la nebunie, nu-mi place însă liniștea din camera asta de cămin.
(ziua nu s-a terminat, revin mai încolo cu detalii)


Editare ulterioară.
Am jucat FreeCell vreo 2 ore. Apoi o scurtă conversație pe mess (că altfel nu se poate). O tentativă de a reciti materia, eșuată desigur.
Și fix în momentul de față o ceartă prin sms (că altfel nu se poate)... Noapte bună.

6 Păreri:

Miss G. spunea...

3 postari intr-o zi...si nu orice zi, ziua de dinaintea examenului tpt.vorba aia "tu chiar n-ai chef de invatat":P

Miss G. spunea...

bafta la interviu:D si lectura placuta in continuare

Anonim spunea...

da, chiar n-am! păi ce,tu ai? :D
merci, merci. Dacă o să fie cu slujba asta, o să mă distrez la maxim. Nu vă spun nimic acum, poate o să mă laud de joi încolo :D

Anonim spunea...

PS: să vezi postari depresive înainte de examenul la Sultan :))

Claudiu Negreu spunea...

am si eu o idee pentru o poezie dar mi-e o lene.

Vania spunea...

Totuşi, nu era ziua mea, doar am narat-o, la circa o săptămână după eveniment...

Trimiteți un comentariu