sâmbătă, aprilie 3

Creștinii

Nu înțeleg de ce, din moment ce țin post și îndeamnă la nenumărate chestii creștinești, creștinii aleg să vopsească ouăle în zeci de culori.

Din cultura mea generală, roșul acela ar fi un simbol - simbolul sângelui, al scarificiului, al durerii etc. Verdele, rozul, galbenul, albastrul, toate acestea ce simbolizează? Elementele primordiale? Nici măcar atât.

Părerea mea - dacă au nevoie de culoare (atât pe masa de Paști cât și în viață) să-și vopsească unghiile în culorile respective, sau să renunțe la fațada creștinească. Ouă în altă culoare decât roșu nu au ce căuta pe masa de Paști!

18 Păreri:

Alexandra spunea...

:)) Foarte tare indemnul de a-si vopsi unghiile in culorile respective :) Da, asa e, se pare ca traditia se pierde din ce in ce mai mult, de la an la an. Mai nou, anul acesta am auzit persoane incantate ca si-au cumparat vopsea aurie. :*:)

Diavolul spunea...

Albastrul are sens..cica in post nu trebuie sa ai relatii sexuale.Cand iesi de post ... ouale albastre capata sens.Well..cel putin pentru cei care inca mai cred in basme si tin post.

Claudiu Constantin spunea...

Faza cu ouale, true. Si cu multe altele... chiar am scris despre asta (http://www.claudiuconstantin.ro/blog/sarbatori-nefericite-tuturor/).


@diavolul: Postul nu e numai de fatada, el are si alte scopuri si chiar iti face bine pe toate planurile.

Diavolul spunea...

Singura chestie buna pe care o vad la post e faptul ca in perioada in care nu mananci produse de origine animala, se mai curata corpul.Dar..serios,daca vrei sa fii sanatos,nu ai nevoie de post,iti poti stabili un regim si il urmezi.Alta utilitate nu ii gasesc.

SingurEu spunea...

1) Postul se ţine, pentru că atunci când te gândeşti că nu te mai îmbuibi cu de toate, ajungi să te iei în considerare şi la alte noţiuni: Dumnezeu, pătimire, cumpătare etc. Asta dacă ai ceva în cap şi nu-ţi stă gândul la ciocolata pe care o s-o bagi pe furiş când nu te vede nimeni.
2) Uăuăle verzi, galbene, albastre etc. au rolul de a înfrumuseţa masa. Ca şi oole încondeiate. Sau ai hulit şi împotriva ălora şi nu m-am prins eu?

Rodica spunea...

Numai ca nu toti au sangele rosu...

Anonim spunea...

@ SingurEU
ouale incondeiate = forma de arta. Nu ma iau de ele. Ci de ouale roz PITIPOANCA, pentru ca exista si asa ceva!

George Colang spunea...

Cum spuneam si de Craciun - statistica ne arata iar ca oamenii au ajuns in spitale. motivul? hmm....il stim!

David spunea...

De aia care sar gardul bisericii in noaptea invierii pentru ca nu mai au rabdare sa stea sa intre ca tot omu pe poarta ce zici?

Adele spunea...

Hristos a înviat!

Pinky spunea...

Avand in vedere ca traditia este ATAAAT de far-fetched... adica se presupune ca acum 2010 ani chiar a existat un nene nascut din stele, care a mers pe apa, a vindecat lepra, a facut vin din apa, a murit, a inviat, s-a teleportat in stratosfera si pe langa asta, exact cand sedea el pe cruce a trecut o tanti cu un cos de OO (ca pe vremea aia se purta merseul cu cosuri de OO fix pe sub cruci unde zaceau oameni semi-eviscerati) si din cele 20 de plagi deschise ale lui a picat sange pe OO, iar tanti cand a vazut a zis "vai, ce frumos OO estem! traditie facem!"(era unguroaica :P)..

Miliarde de oameni au inghitit caterinca asta proasta, iar problema voastra e "de ce vopsesc unii oameni ouale cu verde si roz?". Come on..

SingurEu spunea...

Nu e deontologic să condamni ciocănitul PITZIPOANCEI!

The girl with yellow shoes (Sophie) spunea...

Buna! Respectand traditia, dau premiul mai departe, asa ca te astept la mine pe blog :D

Anonim spunea...

@ pinky
eh, uite la ora aia fix asta mi-era problema. de ce mama ma-sii 'bunii crestini', cei care cred in Dumnezeul lor mai mult decat in penicilina contra sifilis, dau cu bata in balta. Poate ca ceva in 'religiozitatea'lor nu se leaga...

Anonim spunea...

@SingurEU

mi-am dat seama mai tarziu. retrag ce am spus de rau despre ciocanitul pitipoancei.

Anonim spunea...

@The girl with yellow shoes
Veni, vidi, vici :D

Leo spunea...

De acord !

Vania spunea...

Anul ăsta am avut doar roşii, deşi nu-s tocmai un militant pentru cauză...

Trimiteți un comentariu