sâmbătă, august 20

oameni bolnavi

Am fost martor la unul dintre cele mai cumplite lucruri zilele trecute.

Eram pe drum spre muncă, în 133, între Piața Spaniei și Dorobanți, când un om s-a prăbușit în autobuz. A înceout să tremure, dar curând și-a revenit.
Toți din autobuz au fost speriați, impresionați. Mai ales de povestea bărbatului, care a spus că este epileptic și că nu își permite tratamentul, acum că nu mai este compensat. Toți au sărit cu bani către el, să-l ajute.

Dar oamenii nu știau. Oamenii nu știu cum arată o criză de epilepsie, nu știau cum face un om într-un astfel de caz, cât îi ia să își revină. Și cu atât mai puțin că atunci când un om are o criză de epilepsie nu are timp să se trântească pe o parte, să își ferească capul și să se înțepe singur în deget.
E trist, dar adevărat. Un om de nimic a reuși să strângă, printr-o mârșăvie, în câteva minute, cel puțin 50 lei. Eu, personal, iau 56 lei pe 8 ore de muncă!

Apoi a coborât din autobuz, la Romană. Și a urcat în alt autobuz, unde probabil „i s-a făcut iară rău”. Omul acela este bolnav, să profit de o boală care pe unii îi roade și-i distruge pentru a face rost de bani necinstiți.

3 Păreri:

Diavolul spunea...

Si eu care credeam ca ai avut tu grija sa nu-si muste limba.Nu-ti fa griji, va da el pana la urma de niste preoti mai batrani, poate il exorcizeaza.

Rodica spunea...

eu văd problema în noi,nu neapărat în ăla 'bolnavu' '.Suntem credulo-mistici cu astfel de cazuri,speriaţi de viaţa de după şi de consecinţele unei apostazii intense şi renunţăm la a mai raţiona.Suntem buni când e atât de simplu să deschizi portofelul pentru un pol,dar în schimb...suntem în stare să dăm cu parul în cap pentru o privire mai şuie,o talpă lată pe pantof sau o îmbrânceală scurtă!
Suntem jalnici!Ne-am becalizat!

Suflet naiv spunea...

Gosh, am intalnit si eu d'astia =/

Trimiteți un comentariu