joi, iulie 7

Despre cum să scrii pe blog

Nu sunt scriitoare, nu vreau să fiu. Sunt pur și simplu om care ține blog. Și care nici nu știe de ce.
Am auzit, jur că din greșeală, o discuție despre bloguri. Persoanele acelea nu știau cum și ce să scrie pe blog. Știau doar că au unul și nu prea știe lumea de el. Părerea mea este că, dacă vrei ca blogul să îți fie citit, comentat, băgat în blogroll și înscris în concursuri urbane sau suburbane, trebuie să urmezi pașii de mai jos.
  • scrie ce crezi că vrea lumea să citească
  • citește blogurile cele populare și scrie-ți postările ca răspuns la alea de pe acolo
  • pupă în fund oameni care au experiență, poate poate te citește și pe tine și îți dă un like, ajungi și pe facebook dacă ai baftă
  • scrie chestii abstracte, lumii nu-i pasă ce ai făcut tu, că suferi și cu atât mai puțin că ești fericit
Dacă, totuși, ești ca mine, și ai blog pentru că îți place să scrii, pentru că ți-e frică să lucrezi în domeniu, pentru că nici nu vrei să ajungi să lucrezi în domeniu etc., cel mai bine este să pui pe blog ce vrei tu. Să scrii ce-ți trece prin minte, să scrii de plăcere. Pentru că „blogosfera” (mai nou vechi există așa ceva, ferească!!) nu se interesează de tine. Și în plus este plină de alți scriitorași viteji a căror valoare este de nivelul Gropii Marianelor.
Eu nu vreau în blogroll, nu vreau „să mă citească” nimeni. Vreau doar să am o pagină colorată, undeva pe net, și să mă pot plimba în trecut cu un simplu click. Pentru că jurnalele s-au demodat.

6 Păreri:

Anonim spunea...

hmm...am trecut p-aci!...si-atat!

Ioana spunea...

Sunt total de acord cu tine.

Rodica spunea...

:)
asta aşa ca să ştii că nu scrii doar pentru tine...

Ioana spunea...

Lumea e interesata de ceea ce scrie pe un anume blog doar in masura in care se regasesc in cele scrise acolo. Asa si cum si eu m-am regasit in postarea ta.

Cristiana Coman spunea...

eu inca mai am un caiet in care-mi notez gandurile, si blogul...

freedom spunea...

buna ai dreptate te felicit si eu am blog dar nu prea scriu despre mine ci mai mult despre ce cred eu k ar vrea lumea sa citeasca ! ! !

Trimiteți un comentariu