miercuri, iunie 30

revolta clasei muncitoare

Tocim pingele, coatele bluzelor și genunchii pantalonilor, mergem cel puțin 12 ani prin școli, suntem ironizați, dacă nu chiar insultați de profesori, batjocoriți de ceilalți, omorâm sute de neuroni pe zi, plătim zeci și zeci de milioane de lei ca să facem o facultate de viitor.

păcat că în țara asta nu se poate face o facultate CU viitor.

Nu Ilana scrie acum, ci orice student revoltat, scârbit de sistemul care i-a învățat pe proști doar să fure, care i-a învățat pe proști cum să ia locurile de muncă celor care într-adevăr le merită, să facă bani mulți și să ducă un trai cu mult peste limita decenței.

îi vezi uitându-se în CV-ul tău - student bursier, reprezentant de an, voluntariate și certificate cu duiumul la vârta de 21 de ani... și tot ce te întreabă este - ai experiență minim 3 ani?

Ajuns la limita disperării, umblii ca nebunul cu zeci de CV-uri în geantă, poate te-o angaja cineva ca Vânzător comercial în unirea shopping center. Ce experiență de 3 ani e nevoie să scanezi un nenorocit de cod și să scoți o siguranță de pe o haină? Apoi, dacă ești mai norocos, te cheamă la probe - câteva zile pentru o probă. Neplătită. Și apoi n-au bunul simț să te sune să îți spună că nu te-au angajat. Iar dacă ești în asemenea hal de norocos, te angajează pe salariul minim pe economie, brut și fără carte de muncă = experiența în actele tale ZERO. 

Deci, „domnule” președinte, măi Boc, vă doresc tare mult să faceți o pană de motor sau cauciuc la limuzimă fi în dreptul unui miting. de orice fel ar fi el. 

Zilele astea o să mă duc să-i aprind o lumânare lui Ceaușescu. Vouă, mai sus menționaților, nu vă doresc să vă odihniți în pace, oricum o faceți, în timp ce noi facem ulcer și alte nenorociri încă din băncile facultății.

11 Păreri:

Diavolul spunea...

Subscriu..o sa mor de ulcer sau de cancer la plamani.Dar sper sa aflu dinainte ca sa pot lua un tampit din asta cu mine:D

Anonim spunea...

Ai mare dreptate.Ei nici nu mai indraznesc sa trimit CV-uri, raspunsul va fi acelasi.

Rodica spunea...

Lasa ca Boc si clica nu sunt decat continuatorii lui Ceasca...Ca Ceausescu bun o fi fost!

paul gabor spunea...

Nu era vorba de sampanie pe 30? Sa traiesti!

Anonim spunea...

paul (desi nu stiu de ce nu apare comentariul)
pe 30? ce era pe 30? Ar fi trebuit sa vina raspunsul de la Vigo pe 30. Dar intarzie.. de parca ar apela la posta romana...

Anonim spunea...

Dur postul tau, dar adevarat ! Este foarte greu la noi sa muncesti pe undeva, pana capeti ceva experienta ca sa poti fi bagat in seama. Dar toate vin la randul lor.

metafizicx spunea...

frumos:))

dAImon spunea...

Mbine, şi cu ce e de vină guvernul că tu faci facultate pentru un job şi nu pentru cunoştinţe? Că vorba aia, dacă ştii că poţi doar să scanezi coduri .. nu-ţi trebuie marketingu' pentru asta ;)

Profii universitari au ajuns şoferi de taxi din '90 până azi. Nu înţeleg de ce guvernul ăsta e considerat singurul vinovat.

Anonim spunea...

spune-mi tu ce să fac DOAR având cunoștințe! Că am, oho, dar se pare că am prea multe pentru posturile disponibile și alea bune sunt mereu luate de alții cu pile (sau care au terminat facultatea, că nimeni nu angajează în domeniu dacă nu ai licența luată... și mai e un an)

dAImon spunea...

Pleci în altă ţară, ca restul oamenilor normali?

Dă şi tu un exemplu cum ai tu cunoştinte, în ce domeniu, ce posturi n-ai găsit ş.a.m.d., altfel vorbim în gol.

Anonim spunea...

am încercat în cel puțin 10 domenii. Eu voi termina specializarea de traducere și interpretare în domenii tehnice. Am încercat ca barman-ospătar (cu experiență, că doar așa am făcut bani și în liceu), dar „nu eram deschisă către client” - adică atunci când a încercat un libidinos să mă pipăie i-am făcut scandal. Am încercat la call center în engleză și franceză, dar eram supra-calificată pentru post. La case de traduceri, dar nu am încă licența luată, ca baby-sitter, dar sunt din provincie și nu aș putea să iau odrasla la mine când nu au părinții chef de ea. Ca hostess, dar sunt prea înaltă. Căutam muncă pentru vară.

Plec în altă țară, cu BURSĂ. Nu la muncă, nu ca să mă stabilesc acolo. Mă duc să învăț de la alții, ca să pot face față aici. Mie îmi place tare mult România, păcat că-i locuită.

Trimiteți un comentariu