joi, ianuarie 22

București



Soarele rasare doar daca-l platesti! - asta am auzit eu de Bucuresti. Cu exceptia momentului futrului/pierderii portofelului, e cel mai minunat oras din Romania:))
Ce ma face sa zic asta ? Diversitatea intalnita aici. Anonimatul in care esti aruncat. chipurile incruntate. aglomeratia din autobuz sau metrou, fuga dupa tramvai.venind din un oras relativ mic, mi se pare si normal sa fiu fascinata. Dar de la a fi fascinata pana la a ma indragosti de acest oras ...
Da , am ajuns sa fiu indragostita de Bucuresti. Chiar daca e murdar, plin de oameni care se uita la tine cu ciuda... pentru ca pari provincial sau pentru ca ai putea sa le iei locul de munca, iubitul etc.
Acum trei luni venisem la facultate si cand auzeam 'Bucuresti' , ma cuprindea un dezgust imens. am ajuns cu 10 zile inainte pentru a ma putea obisnui cu viata de aici. Am venit s-o vad pe Ea, inainte de a se urca in avionul ala care mi-a furat-o.
Prea putini bucuresteni autentici, multi porvinciali stabiliti aici. Inca imi suna in minte, ca un ecou dureros, fraza : 'provincial la apa'...O singura data mi-a fost dor de casa , in rest mi-e dor doar de pisici :)M-am chinuit prea mult ca sa ajung aici, si nimic nu va fi o piedica in calea atingerii scopului suprem.
Desi am intalnit o piedica :) ... cea mai seducatoare dintre ele...
Cine se crede sa stea in calea mea? Cine se crede sa imi zica toate astea? Cine se crede sa abia atata influenta asupra mea ?
Nu pot sa zic ca mi-e dor de prietenii din liceu, ptr ca n-am prea avut asa ceva.Sau credeam atunci ca am, dar tot timpul am avut rezerve, am pastrat elementul supriza pentru mine, cireasa de pe tort eu am manacat-o :)
Am intalnit multa lumea noua, am capatat o noua identitate. 'M-am indragostit' de o fata... Habar nu are ea cat de mult o respect. E foarte frumoasa si mi-ar fi placut sa arat ca ea. Iar ce imi place cel mai mult e ca accentueaza acele trasaturi nu prin vlugar ci prin sublim. Cred ca de fapt interiorul e reflectat la suprafata.
i want a perfect body, i want a perfect soul...
Blocurile monocromatice, asfaltul, fumul de la fabrica de vis-a-vis... Multi sunt satui de ele, eu insa le ador. Imi dau oportunitatea de a-mi pune la contributie imaginatia. Stau in 102 si ma uit in sus pe geam si colorez cu mintea griul. Calc apasat pe asfalt pentru a simti pamantul sub picioare. Fumul ala ma invata sa apreciez un cer senin.Totul are un sens, chiar daca acum nu-l inteleg prea bine...

10 Păreri:

Anonim spunea...

da, bucurestiul poate fi un oras frumos. dar numai daca ne-am intoarce in timp, acum 100 de ani, cand era micul paris, cand avea un parfum anume. acum nu mai e parfum, doar praf. apreciez totusi optimismul tau si dorinta de-a vedea ce e frumos si intr-o mare de urat!

Anonim spunea...

ce ti-o fi placand tine? Ca toti abia asteapta sa scape de aici ..

CherryPie spunea...

Vorbeşte cu băieţii de la Apa Nova... să te angajeze pentru campania lor din fiecare an, "De ce iubim Bucureştiul".
Şi, ştii ceva... mă bucur ca iţi place. E drăguţ sa mai citesc câte un articol cu referire la oraşul meu natal, fără clişee şi, care e... pozitiv :X

Anonim spunea...

copilul din tine

Anonim spunea...

eu sunt bucurestean. Si imi place la nebunie orasul asta , nu l-as schimba pentru nimic

Lady Io spunea...

Imi place sa am si alte perspective asupra Bucurestiului, asa ca ma bucur ca m-ai vizitat si am avut ocazia sa vad Bucurestiul si cu ochii tai.

Alice spunea...

Si eu sunt indragostita de-a binelea de Bucuresti, si eu tot 'provinciala' de origine, si eu ma confrunt cu oameni care-mi spun 'Vai! Da' ce-ai gasit la el?!?'
Ma bucur ca nu sunt singura:D
Despre Bucuresti mai scriu pe blogul http://inlovewithlifev2.blogspot.com/, ori de cate ori il vizitez, asta pana la tomna cand ma va 'adopta' definitiv.
Ziua buna!

Anonim spunea...

@ edge - bine ai venit in lumea mea :)

Anonim spunea...

Ma intreb daca acum ai aceeasi viziune asupra Bucurestiului,asta pt ca,ca orice mare oras poate rani cum poate si ferici!Timpul,conjuncturile,maturizarea au adaugat/eliminat ceva?

Anonim spunea...

am avut și dezamăgiri. Am făcut-o și lată!
Încă nu știu ce e fericirea, dar tot o caut oriunde, la orice oră.
Ăsta e și scopul, să iei șuturi ca să mergi înainte!

Trimiteți un comentariu