duminică, ianuarie 29

utopie

Dacă aș putea face niște schimbări majore pentru țara asta le-aș face!
Sunt de părere că ce se întâmplă acasă, cum ești crescut are influență asupra a ceea ce ajungi să fii! Și mă oripilează zilnic, scuzați-mi franceza, idioțenia unor r****i de copii care nu știu ce-i ăla respect, care nu știu ce sunt ale reguli.

  • ca urmare a chiulului sau a repetenției - nemotivate de probleme de sănătate sau familiale, aș face ca francezii - nu aș mai da familiei niciun fel de ajutor social până ce nu și-ar învăța odrasla că școala e acolo cu un scop!
  • aș amenda familiile delincvenților minori pentru faptele acestora, pe lângă o perioadă pe măsura faptei, într-o casă de corecție.
  • nicio ilegalitate n-ar trece nepedepsită - iar munca în folosul comunității mi se pare o măsură tare interesantă - nimic nu-i umilește pe cei ce ne constituie viitorul mai mult decât să fie văzuți de prietenii sau colegii lor îmbrăcați în salopete, dând cu mătura prin oraș sau alte cele!
  • tunsorile imbecile, jumătate de sticlă de parfum la o singură utilizare sau machiajul care le face să arate ca niște prostituate bătrâne ar fi, prin lege, interzise și pedepsite!
Evident, pentru a evita ca plozii ăștia să mai facă prostii, ar trebui „educați” și părinții.
  • abandon familial în afara divorțului - amenzi de nu or să se mai poată așeza o lună!
  • violența domestică ar avea pedepse legale muuult mai drastice.
Alcoolul, țigările, mâncarea fast food - procurate, evident, pe bază de buletin. În alte state se poate.

La dracu cu liberul arbitru sau cu puterea de decizie sau dictonul eu te-am făcut eu te omor. 
Am ajuns să-mi fie scârbă de țara mea, de istoria mea, de felul în care suntem văzuți din cauza imbecilității. Și este dreptul meu să fiu evaluată după cine sunt, nu după alții.

4 Păreri:

Lorena spunea...

super post!sunt de acord cu toate...prea multi prosti in tara asta parca de la o vreme..din pacate nu stiu cand o sa se si aplice chestiile astea,probabil mai avem nevoie de inca 20 de ani

ramai treaz spunea...

prin pedepsirea violentelor domestice ai nedreptatii masochistii :))

Anonim spunea...

Cosmin(dacă îți pot spune așa), cred că masochiștii ar fi în siguranță cu mine la putere :))

ramai treaz spunea...

poti sa imi spui asa :P, atunci daca-i asa, cand o sa candidezi, o sa te votez :))

# lorena, gresesti cand ii dai poporului asta 20 de ani, eu i-as da 20 de ani din momentul in care invatamantul ar functiona cum trebuie.

Trimiteți un comentariu