luni, ianuarie 23

Mihai

eu sunt ceea ce tu ai făcut din mine

Ca orice altă fată, pentru că nu sunt cu nimic mai presus ca altele în materie de băieți, am fost atrasă de ceea ce nu atrăgeam. Iar tot ce atrăgeam, respingeam.
Așa s-a întâmplat cu Mihai. Pe atunci, aveam un modus operandi, aveam un gen. Iar genul meu erau băieții blonzi, cu ochi albaștrii.
Tocmai îmi semnasem decalarația de independență, din toate punctele de vedere. Și l-am văzut pe el. În poze. Era diferit. Când l-am cunoscut, prin cineva, o persoană de legătură, era altfel. Altfel în sensul ăla bun. Și mi-a plăcut de el, recunosc.
Asta se întâmpla toamna, în 2007, înainte să înceapă clasa a 12a.
Mult blablabla pe care nu vreau (sau nu se merită) să-l povestesc. El era anul I la Politehnică, deși cu o lună mai mic decât mine. Doar că în noiembrie eu m-am reorientat către, da, Radu. Și cum conștiința nu mi-ar fi permis să fac vreo mârșăvie, i-am dat mesaj - asta fiind, de fapt, o mârșăvie, că merita o explicație...sau măcar un telefon.
Cum cu Radu deja știți că n-am mers, am reluat legătura cu Mihai, el fiind mereu acolo când deschideam messul. Și-am vorbit, și vorbit... și părea schimbat, mai puțin copilăros, parcă îl schimbase facultatea - în și mai bine.
Și am decis să îi mai dau o șansă, prin primăvară. A fost o vară agitată, plăcută.
Dar a venit toamna și mi-am dat seama că vreau ceva mai matur - asta când l-am cunoscut pe Alex.

Mi-a plăcut în Politehnică, îmi plăcea atmosfera din cămin, drumul cu metroul din Sălăjan până acolo, gălăgia din noapte și liniștea de dimineață.

Mi-a plăcut să fug dintr-un loc în altul, eu fiind la acea vreme încă nomadă.

Dar începuse să-mi placă de el doar ca amic. Era cu un cap mai mic ca mine, și mie îmi place, din când în când, să port tocuri. Îmi place să ies, să umblu, să mă plimb. Iar lui îi plăcea doar să stăm în camera lui de cămin, doar noi doi.
Și în plus, cine s-a crezut să-mi spună cum să dorm? Dacă vreau să dorm cu spatele la tine, o fac și gata! Dacă pur și simplu vreau să dorm după o zi de alergătură, dorm. Zi mersi că dorm la tine.

Și asta a fost. Punct.

0 Păreri:

Trimiteți un comentariu