luni, aprilie 12

M-am lovit la cap, recunosc

În urmă cu câțiva ani era cool  să ai o slujbă, păreai matur și responsabil. Fie că erai operator call center, fie că vindeai haine într-un magazim din Titan, erai salariat și te puteai lăuda cu asta.

Acum să ai o slujbă (în special part-time) este o necesitate. Una, două, câte poți tu duce, câte îți pot asigura traiul în București și câteodată chiar studiile.

Deși meseria e brățară de aur, dintr-un salariu la o slujbă part time abia îți poți cumpăra una din plastic. Aștepți cu nerăbdare ziua de salariu, speri să nu mai vină niciodată ora la care trebuie să te duci la muncă, umblii ca nebunul să vezi când poți recupera un curs sau un seminar și viața ta socială, în ciuda unei slujbe cu jumătate de normă, are destul de mult de suferit.

Însă e minunat sentimentul pe care-l trăiești când primești banii. Te responsabilizează și nu-i mai dai pe toate prostiile. Sau nu mereu...

Editare ulterioară - Uitasem să pun și imaginea!

8 Păreri:

Claudiu Negreu spunea...

Foarte bine ca simti ca te maturizezi:), si ca iti place viata ta. Presupun ca iti place.

Pinky spunea...

Bai, eu de 7 ani lucrez full-time si tot n-a reusit salariul ala sa ma responsabilizeze in vreun fel. Cum vine, cum se duce..

Leo spunea...

Faza e ca n-o sa fie nicio diferenta dupa ce se termina studiile si munca va fi full time... Distractie mare sa fii adult !

Virtualkid spunea...

Ai o abordare foarte interesanta! Chiar daca este putin neobisnuita pentru aceste vremuri!
Si eu cred ca banii tai sunt foarte importanti, indiferent cati ai avea din alte surse.

Alexandra spunea...

mda, te responsabilieaza foarte mult...dar pacat ca multi dintre cei care muncesc sunt exploatati la maxim si pentru niste salarii pe care nu stii cum sa le imparti mai bine ca sa poti sa platesti toate facturile si sa iti mai ramana bani pentru mancare si cu aia sa supravietuiesti o luna

mifo spunea...

cam asa este macar in Bucuresti gasesti un job la noi in breaza NICI UNUL! part-time

Oana Emilia spunea...

Da... imi place cand pot sa castig bani din propria mea munca. Dar ma intristez cand vad ca se duc atat de repede pe nimicuri... :(

Razvante spunea...

Stai sa vezi ce "magic" e atunci cand atat cat castigi intr-o luna trebuie sa dai pe asiguare+service pentru masina plus nunta unui prieten, iar parintii ridica din umeri pentru ca ei isi planifica concediul. Noroc ca am gasit o metoda eficienta de a economisi banii, prin constrangere :)

Trimiteți un comentariu