marți, septembrie 1

Cuvinte

Suflet-pereche. Două cuvinte care separate nu au niciun semn. Dar când sunt puse împreună dau o stare de bine. Dau speranța că cineva e acolo, undeva, ținând în mână cheia către inima ta (sau cel puțin către apartamentul visurilor tale). Tot ce trebuie să face e să-l găsești.
Se întâmplă să găsești prea mulți care par a fi sufletul pereche. Și atunci ce faci ? Continui goana după „Și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți !” cu riscul de a te deteriora pe drum sau te bucuri de prezent? Tu îl vei recunoaște imediat, lui cât îi va lua să te (re)cunoască ?
Suflet-pereche. Terminologie inventată pentru a-ți da impresia că nu ești singur, că mai e cineva ca tine, care te completează perfect.
Suflet-pereche. Realitate sau sistem de tortură contemporană ?

Mr. Right ? Sau Mr. Right Now ?!

23 Păreri:

Anonim spunea...

Poate ca o parte din raspuns il are Barbra...cine stie??!!
http://www.youtube.com/watch?v=Dhh75cSx_0Y

Frumusete spunea...

Nu departe de ieri,vorbeam de suflete pereche.Stiu ca exista,trebuie sa existe,si trebuie sa l simti,dar...esti suficient de atent,in jur?Am putea trece zilnic pe langa el,fara sa ne dam seama.De asta ma tem,pentru noi toti....

Diavolul spunea...

Mr.Right for now..

George Colang spunea...

Asa este, sintagma face ravagii,suntem invatati de mici ca totul se reduce la doi. ca fat frumos are o sirena si invers, ca palmele sunt curate daca se strang, ca iubirea este cea care uneste. si totusi, ce uneste? uneste singuratatea, adica acel mod de a fi, noi nu suntem doi, noi suntem noi, singuri, noi cu noi. fuga catre altul este fuga catre tine, catre nimicul ce te inconjoara. Avem nevoie de altcineva.



* Cred ca avem cuvinte sterse...

Lisandru Cristian spunea...

Nu m-am gândit niciodată că "suflet-pereche" ar putea să fie un sistem de tortură contemporană... Bine, visătorul frenetic din mine nu ar putea să vadă niciodată această expresie ca pe o formă de tortură... Dar postarea ta îndeamnă la meditaţie, trebuie să recunosc. Voi deveni o palidă copie a Gânditorului de la Hamangia, promit...

StiuCuvinte spunea...

ce e aia suflet pereche? exista asa ceva? :))
azi e unul, maine-i altul... s-atunci? care-i vrajeala cu sufletul asta pereche? ca-i place aceeasi melodie ca si mine, ca suntem amandoi bruneti sau ca pur si simplu destinul/sansa, ne-a alaturat pentru o vreme? asta-l face suflet pereche?
sau un suflet pereche poate sa fie si altceva decat un iubit/iubita? poate sa fie si o prietena buna, un frate, pisoiu' ??
in fine, probabil e doar o sintagma. o alaturare de cuvinte mai catchy, sau ceva....

ok, poate-am fost acritura...
ma scuzati...
:))

Marilyn spunea...

Mr. Right for now.....unde-si baga diavolul codita.....

Lia D spunea...

"Suflet-pereche. Realitate sau sistem de tortură contemporană?" - neah, e tortura :D

Alex Mazilu spunea...

frumos.

Anonim spunea...

inelulluigyges

îmi place de Barbra!

Anonim spunea...

scarlet

egocentrismul e la putere! Nu cred că ne mai uităm la cei din jur.

Anonim spunea...

Diavolul

Right for now să fie!

Anonim spunea...

Offshore

unoște două singurătăți, făcându-le o singurătate mare de tot în doi! Ne conformăm unor bareme.

Anonim spunea...

Cristian lisandru

Îmi pare rău dacă am dat teorii peste cap, intenția mea e cea pe care ai sesizat-o și tu - să îndemn la meditație asupra acestei probleme cu care ne confruntăm, anume goana după cineva...necunoscut în momentul începerii căutării.

Anonim spunea...

LaNayba

N-ai fost deloc acritură, cel puțin din punctul meu de vedere. Ai și tu dreptate! Ar trebui să existe niște chestii scrise care să îți confirme că cineva e sau nu cel potrivit pentru tine.

Anonim spunea...

Marilyn

Diavolul poate să-și bage codița cât vrea(atâta timp cât nu e Alex din blogroll :D), dar să fie unul cât se poate de not-sexi. Ca să nu mă trezesc că Mr. Right era right pentru alta!

Anonim spunea...

Lia

exact la asta mă gândeam și eu! Și cine a inventat sistemul acesta? Cineva care probabil nu vroia să rămână singur, angajându-se astfel să găsească pe cineva pereche. Și și-a zis că sufletele ar trebui să fie pereche.
Și când colo, sufletul nu e ceva palpabil, atestat... rezultă: ia ghici?!

Anonim spunea...

Alex Mazilu

Bine ai venit și mulțumesc! :)

Diavolul spunea...

Ay...what the fuck?Adica de ce sa nu-mi bag eu coada?Eu dau omului ceea ce isi doreste dar ii e frica sa recunoasca,eu nu fac rau,conceptul de bine e prost inteles...by all means ,call me god for I give you more than he does:))

Boddah spunea...

foarte frumos postul.de asta am sa mai trec pe-aici.cred ca spunea bine un cantec:soulmates never die...si persoana care iti insufla treaba asta e jumatatea ta,parerea mea.
cat despre cuvinte separate,care se intalnesc la o trecere de pietoni,draguta povestea.
la fel se intampla si cu numele si prenumele.nu?!

Anonim spunea...

Diavole, ia treci tu la colț!

Boddah, bine ai revenit :) Și văd că tu crezi în existența sufletelor-pereche.
apropos, ador Sleeping with ghosts!

Anonim spunea...

De ceva vreme tot rascolesc in cenusa unui viciu pe care il credeam mort... Fumatul. Dar sunt domestic, niciodata nu sar calul, cel putin asa mi-am propus, sa fiu cuminte. Cu pipa in mana, te asigur ca-ti vin cele mai bizare ganduri, chiar si cel de a agata sufletele-pereche pe un ram de cires, sa se coaca. Sa vina luna iunie a anului ce vine si sa vedem daca mai rezista, daca cele doua cuvinte se vor mai uni printr-o cratima instabila...

Alexandra spunea...

Frumos ceea ce spui, mai ales partea cu "sistem de tortură contemporană". Cred ca mai degraba spre asta tinde :D

Trimiteți un comentariu