sâmbătă, mai 9

omerta

de la un timp am din ce in ce mai mult tendinta de a exclude anumite personaje din decor. in cazul unora o fac voit, cu intentie si directie cum s-ar zice. dar in cazul altora e ceva pur instinctiv. sa fie oare instinctul de autoconservare? e anotimpul alergiilor, in cazul meu, si chiar al curateniei de primavara tarzie - alergii la prosti, inculti, incuiati, batjocoritori, batjocoriti, ignoranti, ignorati, infumurati si pitipoance plimbate noaptea cu mertanul care inevitabil se va opri undeva pe carosabil pentru o 'discutie mai interesanta'. elimin, sau macar incerc, tot ce ar putea perverti linistea si echilibrul abia obtinute. as scapa cu draga inima de tot ce am acumulat, frustrari, suparari, amintiri ale unui sarut intr-un nu stiu care parc, miros al unei nu stiu carei flori primite. m-as debarasa fara regret de ultimele luni si de inconstienta mea. (citand pe anonim, inca sunt o toanta si n-am avut curajul sa-l contrazic, nici argumentele).
pornesc cu aplomb, imi doresc ceva iar cand nu se intampla ... ma simt usurata. nu cred ca asa ar fi trebuit sa fie.

de la un timp am din ce in ce mai mult tendinta de a include anumite personaje in decor... ca sa fie umplute locurile abia golite. 

12 Păreri:

Cristian Lisandru spunea...

Finalul este absolut delicios, fără a spune prin asta că începutul sau cuprinsul suferă la vreun capitol. Astfel de "activităţi domestice" prin care facem un pic de curăţenie - de primăvară, de toamnă, de... suflet - sunt binevenite, de cele mai multe ori. În pofida faptului că este greu să te delimitezi, mai ales atunci când încerci să dai dovadă de o toleranţă mare (vecină cu prostia, ar spune unii). A rupe pisica în două nu este aşa uşor, cred eu, dar devine un demers necesar.

Anonim spunea...

toleranta vecina cu prostia- aici zau ca a fost K.O.
nu e usor se te rupi de ..tine, e chiar dureros.Dar e necesar, altfel nu evoluezi, ci dimpotriva

Anonim spunea...

deci nu tu diacritice, nu tu majuscule. Ilana, ce s-a intamplat ? :)

Anonim spunea...

chiar nu poate omul sa faca nimic, ca te prinzi ? :D

Anonim spunea...

ah, pe unde ai tot umblat? unii ti-au simtit lipsa!

Anonim spunea...

n-am prea fost in tara. iti voi povesti alta data mai multe.

Mr.Al spunea...

damn...iar ai reusit sa lovesti(sa dai palme mai exact)...si de data asta foarte tare as zice eu!

Anonim spunea...

@ Mr.Al - nu o sa fiu ipocrita, devi n-o sa zic ca imi pare rau si nu imi voi cere scuze pentru ce am scris.

nol spunea...

”pornesc cu aplomb, imi doresc ceva iar cand nu se intampla ... ma simt usurata. nu cred ca asa ar fi trebuit sa fie...”

foarte frumos! de acum încolo voi gândi și eu la fel!

cât despre ”intratul personajelor în decor”,cred,e ceva normal.Începe căldura și odată cu această căldură ne încălzim și noi,vrem mai mult.

Anonim spunea...

cand e cald, vrei ceva sa te racoresti,cand e rece, ceva sa te incalzeasca.
Astfel, vrem pe cineva mai tot timpul. Dar e normal.

Unknown spunea...

Ma sufoca cei cu jugulara groasa dar nu am curajul sa le sar la gat, o fi din cauza ca-s bou de dau in gropi... Nu stiu foarte bine. Sau doar mi-e frica de cei cu cutitul rece, pneumonia se face pe nesimtite...

Tudor spunea...

off..grr..eu avand in vedere ca am facut parte din acea categorie de persoane care au fost indepartate din peisajul unei anumite persoane, nu prea ma simt bine cand citesc asta :(

Trimiteți un comentariu