miercuri, aprilie 29

Pisica

Am ajuns, mai din greșeală,mai intenționat pe blogul ăsta și mi-am adus aminte de o discuție avută nu foarte demult.

Ne plimbam prin mallul din Băneasa (da, ăla mare, chiar și eu mai dau pe acolo, mi-e rușine cu mine, știu că și vouă :D) și am ajuns lângă un pet shop. A fost cea mai tristă imagine pe care am putut eu s-o văd. Animalele alea erau ținute în țarcuri de maxim 1,5/1,5m. Mici, triste , obosite - exact cum nu stă bine unui animăluț, unui pui de câine sau pisică.

N-aș putea niciodată să cumpăr un animal de acolo. Pur și simplu n-aș putea. Chiar cred că animalul de companie seamănă stăpânului. Eu nu sunt așa, nu mi-ar plăcea să fiu așa - mică, tristă, obosită, cu ochii mari și rugători ori de câte ori cineva se oprește lângă mine.

Îmi plac pisicile. Blânde(care pot zgâria rău), prietenoase (cu cine vor ele), alintate, independente, libere să zburde, capabile să sară peste garduri, să cadă de la înălțimi foarte mari și să aterizeze mereu în picioare.
Se spune despre ele că ar fi parșive, rele, false.  Considerând ce am zis, eu aș fi parșivă, rea și falsă. Dar oare nu există nimeni care să iubească o parșivă, o rea și o prefăcută?

                    Ea e Luna, pisica mea!

P.S.: Net prost!

21 Păreri:

Lucylle spunea...

:)) netul asta iar. Nu ai rezolvat nici acum cu el? Cât despre întrebarea ta, ce-a cu iubitul... deşi nu admitem deloc, ne plac asemenea persoane, rele, parşive şi false. Le admiram cu orice ocazie avută. Şi dacă tu eşti falsă, înseamnă că eu sunt şi mai şi ;)
Dar pisicile sunt lipicioase. Că vrei sau nu ele se lipesc de tine şi te face să-ţi iei gândurile de pe plaiuri îndepărtate şi te fac să te opreşti la ele puţin. Sunt graţioase. Mie îmi plac şi felinele mari. Sunt impunătoare. Periculoase. Sigure. Ei, pisici şi pisici şi pisici.

ramai treaz spunea...

animalele erau triste din mai multe motive. pentru ca erau tinute inchise, pentru ca o multime de oameni pe care nu ii cunosteau se uitau la ele, pentru ca traiau intr-un zgomot continuu, etc. asta nu inseamna ca ele nu sunt vesele si pline de viata. eu tocmai pentru asta as cumpara un animal de acolo., sa il scap de locul ala, nu pentru ca mi-as dori neaparat un animal.

Anonim spunea...

@ Luciana - nu, acum sunt la fcaultate și de aia am net - wireless în săli. Săptămâna asta sper să-l fac.

@ Cosmin - știu că de aia. Dar mă gândesc că stând atâta timp în mediul ăla sunt influențate în sensul acesta. Nu știu dacă aș ține pasul cu ele, nici ele cu mine. Și nu e frumos să îți bați joc de un suflet (de animal, că unii oameni ...)

nol spunea...

ma plang de netul din Romania...dar asta din Serbia e DEZASTRUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!

si..atata timp cat o pisica e dulce,se joaca cu tine si e cuminte,n-ai cum sa n-o indragesti!

Anonim spunea...

da, pisicilie se joacă cu tine - atâta timp cât și tu te joci cu ele.

nol spunea...

eu sunt foarte sincer si stiu ca nu as fi capabil sa tin un animal de casa deoarece ma plictisesc repede de orice ...la inceput voi fi entuziasmat,ma voi juca ,dar dupa aceea...

...asa ca evit animalele de casa!:d

Anonim spunea...

măcar recunoști. Alții n-ar fi în stare :)

nol spunea...

:d

nol spunea...

done with russian roulette?

Ioana spunea...

Foarte dragut. Si eu iubesc pisicile si chiar mi-am "achizitionat" una ( defapt un el :D ) acum cativa ani care se incadreaza perfect in mica ta descriere. Insa nu ma pot abtine sa nu ma laud ca pisoiul meu , bland care totusi zgarie mai rau decat un leopard :-> a sarit de la etajul 4 . Dupa 3 operatii e mai bine ca niciodata.Eroul meu :X. Daca Luna vrea lectii de zbor , contacteaza'ne :)).

Cristian Lisandru spunea...

Îmi plac pisicile, chiar dacă sunt "parşive". Din păcate, cum am căţel, nu pot să ţin şi o pisică. Dar voi încerca o viitoare rezolvare, într-un fel sau altul...

Anonim spunea...

@ nol - nu, din păcate - și tot cu 7 gloanțe.

@ Ioana - „parașuta” mea n-are nevoie, de-ai vedea-o :))

@ Cristian Lisandru - așa, așa! Pisicile sunt mai capabile de afecțuine decât câinii. Sau cel puțin știu să simuleze.

Diavolul spunea...

Uite pisica mea e rea,hoata,ma zgarie si ma musca din cauza ca asa se joaca ea cu mine(pana la sange ,deci nu-i chiar asa .. de ochii lumii)dar tocmai asta imi place.Ca are personalitate,ca si-a pastrat salbaticia aia ,nu e doar o pisica care miauna ca vrea de mancare,miauna ca vrea atentie...daca nu ii dai atentie,trebuie sa dai atentie piciorului tau din cauza ca o va incasa

ioana spunea...

Si mie imi plac matzele...cred ca se vede, nu?:D
Nu stiu daca sunt false, dar smechere cu siguranta:)

alex spunea...

mică, tristă, obosită, cu ochii mari și rugători

ba da, esti..asa esti,ca fata din poza aceea

Anonim spunea...

haha, am zis doar ca n-as vrea sa fiu... nimic mai mult. Ca stiu eu, tu sau altul mai bine ....

alex spunea...

ai zis si ca nu esti asa..

Anonim spunea...

apoi am revenit cu faptul că nu aș vrea să fiu.
Și faptul că nu aș vrea să fiu mă determină să fac eforturi să nu mai fiu așa... Și voi ajunge să nu (mai) fiu.

Anonim spunea...

complicat :))

Anonim spunea...

eu am un caine, nu prea imi plac pisicile. O idee din copilaria impamantata de bunica.

Ionuţ Bunescu spunea...

ai o pisica alba? de aia nu iubesti tu gaitele, ca nu s-ar intelege cu matza

Trimiteți un comentariu